09 d’octubre 2016

Reportera per un dia: matinal ocellaire a Arenys de Munt

Avui he fet, excepcionalment, una entrada llarguísima que espero que us agradi, perquè un d'aquests dies es va fer un anellament científic dins les activitats del "Cap de Setmana dels Ocells" a Can Jalpí, a Arenys de Munt, a càrrec d'experts de l'Institut Català d'Ornitologia, i cap allà que vam anar.

Xarxes repartides estratègicament a la zona per a capturar ocells:

Dos exemplars capturats: un tord i un tallarol de casquet femella:


Un cop agafats es porten a la taula per a fer l'anellament i el reconeixement. L'espectació és molt alta:

Anelles preparades per a marxar volant:

Els ocells es pesen en aquesta basculeta que sembla poca cosa però que és molt precisa. Són només 30-40 grams de bitxo! Aquí el torn de pica-soques blau.

Un cop agafades totes les dades un dels experts explica quin ocell és i quines característiques té. Tots són vells coneguts pels entesos, però no tots els participants són entesos. Aquí el model és un pit-roig:

Diversos exemplars anellats o revisats. Alguns ja havien estat anellats en jornades anteriors,  se'ls prenen les dades i així se'ls pot fer un seguiment:

Mallerenga blava, potser una de les fotografies que m'han sortit més desfavorides, però m'agraden les expectadores de l'escena:

Mallerenga carbonera:

Raspinell:

Pica-soques blau:

Verdum:

Tord:

Altres espècies capturades de les que no tinc fotografies són la tòrtora turca, el pardal, el mosquiter i el tallarol capnegre.

A més a més d'aquesta activitat també vam tenir la possibilitat de fer una caixa niu. Ens van donar les peces i apa, a fer-la a cops ben forts de martell:



Vull agraïr públicament als organitzadors la feina feta i la paciència, i felicitar-los per fer activitats com aquestes. Va ser un matí molt agradable.

4 comentaris:

  1. Muy interesante el tema y muy bonitas las fotos, tendré indagar para ver si puedo participar en alguna salida de estas.

    ResponElimina