25 d’octubre 2014

Reportera per un dia: una sessió a Can Teixó

Can Teixó és un aguaït de Naturaprop situat al mig del bosc, Es un lloc perfecte per veure i viure la natura, i on el meu fill gran i jo vam passar una tarda i part de la nit observant-la.



Vam arribar a mitja tarda i sense perdre temps ens vam instal·lar a observar, era una hora bona pels ocells. Tot tipus de mallerengues venien a menjar i a beure i era un no parar d'entrades, sortides, jocs i baralles. D'aquesta estona em quedo amb la fotografia de la mallerenga emplomallada, Parus cristatus fins fa un temps, lophophanes cristatus avui dia, perquè és l'unica que no ve al meu aguait particular.


Quan la llum va baixant l'activitat dels animals es redueix fins desaparéxer, així que nosaltres vam aprofitar aquella estona per fer una volta pel poble, un lloc també preciós que mereix una visita.


Un cop de nit ens vam instal·lar de nou per veure el que passava. El sistema de sensors, llums i focus és molt enginyós, i més per a un nen que està tocant aquests temes a l'institut.


Vam esperar, esperar i desesperar, Ens semblava que no tindriem sort... però sí, la vam tenir! Quan ja ens pensàvem que portàvem anys i anys allà va venir el teixó!!! quin animal més tranquil !!! anava a la seva xino-xano, després dels nervis de les mallerengues veure el teixò tant tranquilot va ser tot un contrast. De les fotos que vam fer aquesta és potser la més maca.


Volem agraïr a l'Eduard Marquès i en Toni Llobet aquesta vivència, que va ser fantàstica i que recomanem a tothom. Gracies Eduard per la paciència fent el concurs que vas fer, i gràcies Toni per la paciència de portar-nos i ensenyar-nos Can Teixò.

1 comentari:

  1. Que bé que t'ha quedat aquest teixó, fa honor al lloc. Me'n alegro de que finalment ho heu disfrutat!

    ResponElimina